-->

Εκδρομές στην Κάλυμνο

Η Κάλυμνος σας περιμένει να την εξερευνήσετε!  Το  νησί διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά που μπορεί να σας μαγέψει με κάθε τρόπο. Σε αυτή την ενότητα σας προτείνουμε κάποιες από τις διαδρομές και τις εκδρομές που ξεχωρίζουν.

Δια θαλάσσης

Για όσους έχουν σκάφος ή για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μια ιδιωτική κρουαζιέρα με ενοικιαζόμενο σκάφος, τότε το νησί αποτελεί μια ιδανική επιλογή. Ο λόγος; Πολλά μικρά νησάκια αλλά και παραλίες στις οποίες η πρόσβαση γίνεται μόνο δια θαλάσσης περιμένουν όλους εσάς να τα εξερευνήσετε.

  • Τέλενδος

Το νησάκι αυτό απέχει μόλις 750 μέτρα από την Κάλυμνο και έχει ελάχιστους μόνιμους κάτοικους.  Η Τέλενδος προτείνετε σε αυτούς που ψάχνουν ήσυχες παραλίες και καλό φαγητό. Μικρές  και  απολύτως  ερημικές  παραλίες  που  προσεγγίζονται  μόνο  με  σκάφος,  θα  βρείτε  στο δυτικό τμήμα του νησιού. Μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το μικρό νησάκι με ένα από τα πολλά καραβάκια που προσφέρουν ημερήσιες εκδρομές.

 

  • Παραλίες Καλύμνου με αποκλειστικά δια θαλάσσης πρόσβαση

Το νησί διαθέτει αρκετές παραλίες στις οποίες οι επισκέπτες πρέπει να διαθέτουν σκάφος για να τις προσεγγίσουν. Εμείς σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο γνωστές και αφήνουμε σε εσάς την εξερεύνηση των υπολοίπων. Αρχικά αξίζει να επισκεφτείτε την παραλία Σικάτη, η οποία βρίσκεται στο βάθος ενός κλειστού όρμου και αποτελεί ένα φυσικό φιόρδ. Επίσης, η μικρή παραλία Πεζώντα που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Καλύμνου και προτείνετε για καταδύσεις. Τέλος σας προτείνουμε τις παραλίες Μεγάλες Αλμύρες και Μικρές Αλμύρες. Βρίσκονται στις ανατολικές ακτές του νησιού και διαθέτουν κρυστάλλινα καθαρά νερά.

 

  • Λέρος

Η Λέρος είναι ένα ήσυχο και γραφικό νησάκι που βρίσκεται βόρεια της Καλύμνου. Στο κοντινότερο σημείο τους, τα δύο νησιά απέχουν μόλις 2 χλμ. Είναι επίσης γνωστό ως το νησί της Θεάς Άρτεμης.Κατά την εκδρομή σας στη Λέρο μπορείτε να ικανοποιήσετε κάθε επιθυμία σας για πεζοπορία, ποδηλασία, κατάδυση και αναρρίχηση. Στη Λέρο επίσης θα σας εντυπωσιάσει η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού αλλά και η μεγάλη ιστορία που έχει το νησί κυρίως κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες στο www.lerosisland.gr

 

  • Ψέριμος

Το μικρό νησάκι με τους λιγοστούς κατοίκους (περίπου 40) θα σας μαγέψει με τις πεντακάθαρες παραλίες του. Καθημερινά, υπάρχει καραβάκι για ημερήσια εκδρομή που ξεκινάει από την Πόθια και το ταξίδι διαρκεί 50 λεπτά. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή, καθώς θα συναντήσετε αρκετές βραχονησίδες με περίεργους σχηματισμούς. Το καραβάκι επιστρέφει το απόγευμα.

Οδικώς

Η Κάλυμνος σας προσφέρει μοναδικές διαδρομές και τοποθεσίες που μπορείτε να επισκεφτείτε οδικώς αλλά και με τα πόδια. Η βόλτα σας θα σας αφήσει ευχάριστες εντυπώσεις και εικόνες μοναδικές. Πιο κάτω σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο σημαντικές διαδρομές.

  • Ξεκινώντας από το κεντρικό λιμάνι στη Πόθια μπορείτε να κατευθυνθείτε προς δυτική κατεύθυνση μέχρι και την εκκλησία του Αγίου Σάββα. Αφήνοντας πίσω σας την πυκνοκατοικημένη και πολυσύχναστη Πόθια θα φτάσετε στην κορυφή όπου δεσπόζει η εκκλησία. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής αλλά και όταν φτάσετε θα απολαύσετε πανοραμική θέα της περιοχής σε συνδυασμό με τη θάλασσα.

 

  • Μια άλλη διαδρομή που προτείνετε είναι αυτή που οδηγεί στην περιοχή Μασούρι. Ιδανική ώρα για να την πραγματοποιήσετε είναι το απόγευμα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Στη διαδρομή σας, θα δείτε να ξεπροβάλλουν τα πιο διάσημα αναρριχητικά πεδία της Καλύμνου αλλά και η Τέλενδος με την πριγκίπισσα της! Ο μύθος λέει ότι σε κάθε ηλιοβασίλεμα το βουνό της Τελένδου παίρνει τη μορφή μιας ωραίας κοιμωμένης, μιας πριγκίπισσας που κάποτε έμενε εκεί.

 

  • Ακολούθως, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς την περιοχή Βαθύ. Στη διαδρομή σας μέσα από τον οικισμό Βαθύ και μέχρι την παραλία θα μπορείτε να δείτε τις πιο εύπορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις της κοιλάδας που είναι διάσημη για τα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται εκεί. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το φυσικό φιόρδ της περιοχής!

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)

X