-->

Δείτε επίσης

Εκκλησίες

Η Κάλυμνος διαθέτει απαράμιλλης ομορφιάς τοπία και εκκλησίες που μπορούν να φιλοξενήσουν τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τις ζωής σας. Πιο κάτω θα βρείτε αυτά που ξεχωρίσαμε και που πιστεύουμε ότι είναι ιδανικά για όλους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλο το νησί υπάρχουν αρκετά μικρά και γραφικά ξωκλήσια. Τέλος, το Δημαρχείο Καλύμνου είναι σε θέση να τελέσει πολιτικούς γάμους.

 

Ιερά Μονή Αγίου Σάββα

Για όσους ψάχνουν μια εκκλησία με υπέροχη θέα στο Αιγαίο τότε η εκκλησία Αγίου Σάββα είναι η ιδανική επιλογή. Η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι της Πόθιας  και προσφέρει πανοραμική θέα στο νησί της Καλύμνου και στο μπλε του Αιγαίου.

 

Ιερός Ναός Παναγίας Κεχαριτωμένης

Για τους λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού , προτείνουμε τον Ιερό Ναό Παναγίας Κεχαριτωμένης στη Χώρα της Καλύμνου. Αποτέλεσε την πρώτη Μητρόπολη του νησιού και ως εκ τούτου εκτός από θρησκευτικό αποτελεί και ιστορικό μνημείο.

 

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως  Σωτήρος Χριστού

Ο Ναός Σωτήρος Χριστού αποτελεί τον Μητροπολιτικό Ναό της Καλύμνου. Βρίσκεται στην περιοχή Πόθιας και έχει ανακηρυχτεί ως Νεότερο Μνημείο λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής του αξίας.

 

Άγιος Ιωάννης και Παναγία του Καστελιού

Στην περιοχή Μασούρι θα βρείτε αυτά τα δυο εκκλησάκια που προτείνονται για όσους επιθυμούν μια ήσυχη και ρομαντική τελετή. Το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη βρίσκεται σε ύψωμα κοντά στον οικισμό. Το εκκλησάκι της Παναγίας του Καστελιού βρίσκεται δίπλα στο κύμα και στα χαλάσματα του κάστρου Καστέλι.

 

Τέλενδος

Για όσους αποζητούν την ηρεμία, τον ρομαντισμό και την ομορφιά σε ένα μικρό ξωκλήσι τότε το μικρό νησί της Τελένδου διαθέτει επιλογές όπως είναι το μικρό ξωκλήσι του Άγιου Κωνσταντίνου και της Παναγιάς.

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)

X