-->

Θερμά

Σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Πόθια βρίσκετε η παραλία Θερμά. Βοτσαλωτή και περιτριγυρισμένη από βράχους, η παραλία αυτή είναι ιδανική για αυτούς που λατρεύουν τα βαθιά νερά. Για τις βουτιές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποβάθρα που υπάρχει. Εκεί επίσης θα βρείτε και ένα εστιατόριο όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας. Στην παραλία Θερμά θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Καντούνι

Η παραλία Καντούνι βρίσκεται στον οικισμό του Πάνορμου. Είναι αμμώδης με κρυστάλλινα νερά και αποτελεί σημείο συνάντησης για τη νεολαία, καθώς τα μαγαζιά που υπάρχουν εκεί είναι σχεδόν ανοιχτά 24 ώρες. Εκεί θα βρείτε beach-bars, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Η παραλία διαθέτει επίσης ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Λινάρια

Αν θέλετε να απολαύσετε την γαλήνη της περιοχής και την ομορφιά του φυσικού τοπίου, υπάρχει μια πιο ήσυχη παραλία σε μικρή απόσταση από την παραλία Καντούνι, η παραλία των Λιναρίων. Μια αμμώδης παραλία και πιο ήρεμη ιδανική για οικογένειες. Εκεί θα βρείτε ψαροταβέρνες και ότι άλλο χρειαστείτε σε μικρή απόσταση.

Αργινώντα

Η παραλία αυτή βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Καλύμνου. Έχει γαλαζοπράσινα καθαρά νερά και είναι βοτσαλωτή. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά δέντρα που προσφέρουν σκιά. Η παραλία είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια.

Μυρτιές

Η παραλία Μυρτιές βρίσκεται στα δυτικά της Καλύμνου και έχει μήκος 700 μέτρα. Η παραλία είναι βοτσαλωτή και ιδανική για μικρά παιδιά αφού τα νερά της είναι ρηχά. Ακριβώς απέναντι είναι η Τέλενδος και μπορείτε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με μια εκδρομή στο νησάκι αφού πραγματοποιούνται δρομολόγια με μικρά καΐκια. Στην παραλία Μυρτιές, θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Επίσης, υπάρχουν εστιατόρια, καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στις Μυρτιές μπορείτε να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα αφού η θέα στα απέναντι νησάκια και τα χρώματα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Μασούρι

Η παραλία Μασούρι αποτελεί τη  δημοφιλέστερη  και για κάποιους την καλύτερη στο νησί της Καλύμνου. Είναι αμμουδερή με πεντακάθαρα νερά και έχει θέα την Τέλενδο. Εκεί μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες, εστιατόρια και καφετέριες. Η παραλία είναι επίσης ιδανική για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Εμπορειός

Η παραλία του Εμπορειού βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Κάλυμνο. Είναι βοτσαλωτή με αρκετά πλατάνια που προσφέρουν σκιά σε αυτούς που επιθυμούν να βρεθούν στα πιο απόμερα σημεία της παραλίας. Εάν πάλι επιθυμητέ το αντίθετο, η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες.  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «παράδεισος των θαλάσσιων σπορ» αφού οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν συχνά στην περιοχή καθώς και οι μπουνάτσες είναι ιδανικά για ιστιοσανίδα, καγιάκ, θαλάσσιο σκι, καταδύσεις και ψάρεμα.

Βλυχάδια

Η παραλία Βλυχάδια βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πόθια, μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δυο διαφορετικές παραλίες, μια βοτσαλωτή παραλία και μια αμμουδερή. Και οι δυο παραλίες έχουν ρηχά νερά και θεωρούνται κατάλληλες για παιδιά. Και στις δυο παραλίες υπάρχουν αρκετά δέντρα που προσφέρουν σκιά. Εκεί θα βρείτε ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και καφετέριες. Στην περιοχή υπάρχει επίσης κέντρο καταδύσεων.

Πλατύς Γιαλός

Αποτελεί μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Πάνορμου. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε πεντακάθαρα νερά. Το κύριο χαρακτηριστικό της παραλίας αυτής όμως είναι η μαύρη άμμος η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα γαλανά νερά. Μπορείτε να την επισκεφτείτε επίσης το απόγευμα καθώς προσφέρει καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Στην περιοχή μπορείτε να απολύσετε ένα γεύμα στο εστιατόριο που υπάρχει. Υπάρχουν επίσης δέντρα που προσφέρουν σκιά.

Μελιτσάχας

Η παραλία Μελιτσάχας βρίσκεται κοντά στον οικισμό Μυρτιές. Είναι αμμώδης με βότσαλο και καθαρά νερά. Η παραλία είναι ιδανική για αυτούς που επιζητούν ηρεμία. Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου λειτουργούν κάποιες ταβέρνες. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κασόνια

Η παραλία Κασόνια είναι η πιο κοντινή παραλία στην Πόθια. Είναι αμμώδης με αρκετά αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Στην παραλία υπάρχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες και αποδυτήρια. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης εστιατόρια, καφετέριες αλλά και beach-bars.

Γέφυρα

Η Γέφυρα αποτελεί μια ιδανική παραλία για όσους αρέσουν τα ήρεμα φυσικά τοπία. Βρίσκεται δίπλα από την παραλία Θερμά και αποτελεί μια από τις κύριες παραλίες στον οικισμό Πόθια. Είναι μικρή σε μέγεθος, με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία είναι βοτσαλωτή  και έχει αρκετά δέντρα που προσφέρουν σκιά.

Καλαμιές

Η παραλία Καλαμίες βρίσκεται λίγο πριν τον οικισμό Εμπορειός. Στην παραλία προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες canoecayak για βόλτες στην θάλασσα και για εξερεύνηση της γύρω περιοχής.  Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης παραλίας, είναι η προστασία της από δυνατούς ανέμους και κύμα ακόμα και σε πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Στην παραλία Καλαμιές θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες και επιλογές για φαγητό.

Παλιόνησος

O Όρμος Παλιόνησου βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Καλύμνου, κοντά στον οικισμό Βαθύ. Η παραλία έχει άμμο και χαλικάκι ενώ τα νερά της είναι καθαρά. Υπάρχει μια μικρή προκυμαία που εξυπηρετεί τις ψαρόβαρκες. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας. Η παραλία είναι ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν ηρεμία και χαλάρωση.

Ακτή

Η παραλία Ακτή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Καλύμνου. Η  παραλία έχει άμμο και καθαρά νερά. Στην παραλία υπάρχει ένα μικρό ταβερνάκι.

Σικάτη

Η παραλία Σικάτη βρίσκεται στο βάθος ενός κλειστού όρμου, που ουσιαστικά αποτελεί ένα φυσικό φιόρδ. Είναι μικρή, αμμώδης με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Η πρόσβαση γίνεται είτε από θαλάσσης από το Βαθύ, είτε από ένα δύσβατο μονοπάτι από τον Όρμο Παλιονήσου. Στην περιοχή δεν υπάρχει καμία υποδομή και για αυτό συστήνεται στους επισκέπτες να μεριμνούν για τις απαραίτητες προμήθειες (κυρίως για νερό). Η ομορφιά και η γαλήνη του φυσικού τοπίου όμως σας ανταμείβει αφού μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας ανενόχλητοι σε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά.

Ρίνα

Η Ρίνα είναι ένα γραφικό λιμανάκι που βρίσκεται στον οικισμό Βαθύ. Περιτριγυρίζετε από ψηλά κι απότομα βράχια, ανάμεσα στα οποία απλώνεται η θάλασσα. Σε ένα τέτοιο ιδιαίτερο τοπίο, το κολύμπι αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Στη Ρίνα υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια.

Χοχλακάς (ΤΕΛΕΝΔΟΣ)

Η παραλία Χοχλακάς βρίσκεται κάτω από την Αγ. Τριάδα και θεωρείται η πιο εντυπωσιακή παραλία της Τελένδου. Η παραλία είναι βοτσαλωτή με χαλίκι και τα νερά είναι πεντακάθαρα.

Πνιγμένος (ΤΕΛΕΝΔΟΣ)

Η αμμουδερή παραλία Πνιγμένος προτείνετε σε όσους αναζητούν την ηρεμία ενός φυσικού τοπίου. Βρίσκεται στην Τέλενδο, στα νοτιοδυτικά της παλαιοχριστιανικής νεκρόπολης κάτω από ένα μικρό φαράγγι, τη Ραφή.

PHOTOGALLERY

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)

X